2011. május 26., csütörtök

Banános eperhab mályvacukorral

Desszerteket is szoktam ám gyártani! :) Nem csak a tortákkal bűvészkedem. Ez is egy ilyen próbálkozásból sikeredett.



Banános eperhab mályvacukorral

Hozzávalók:

25 dkg friss eper (megtisztítva)
1 ek cukor
4 ek víz
1 db banán
fél citrom leve
15 dkg mályvacukor (pillecukor)
3 dl tejszín

Elkészítés:

Az epret megmossuk, feldaraboljuk és egy lábasba rakjuk. Hozzáadjuk a cukrot és a vizet, majd elkezdjük főzni. Közben a banánt apró darabokra vágjuk és rögtön meglocsoljuk a fél citrom levével, jól elkeverjük. Ezt is hozzáadjuk az eperhez és együtt főzzük tovább. Amikor már kezdenek megpuhulni a gyümölcsök (nem kell sokáig főzni, inkább csak rotyogjon párat), levesszük a tűzről a lábast. Egy botmixer segítségével pépesítjük a gyümölcsöket. Amíg még forró, belerakjuk a mályvacukrot. Ezután addig kevergetjük, amíg teljesen fel nem oldódik benne. Megvárjuk, míg kihül a gyümölcsös-pillecukros pép. Ezután 3 dl tejszínt habbá verünk, majd óvatosan összeforgatjuk a fincsi epres-banános krémmel. Végül poharakba, vagy tálkálba adagoljuk (én eperdarabokkal rétegeztem) és hűtőben dermesztjük pár órát. Kb 4-5 adag lesz belőle.

Szerintem nagyon finom! :)


Nudleee

Nincsenek megjegyzések:

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner