2011. augusztus 16., kedd

Semifreddo diós-mandulás grillázzsal és karamell szósszal

Nagyon finom ez a desszert. Olcsó is, ráadásul baromi könnyen elkészíthető. Egy olasz eredetű jégkrémdesszertről van szó. Még fagyi gép sem kell hozzá, mégis könnyű és habos jégkrémet kapunk! :)

Írom is a receptet! :)



Semifreddo diós-mandulás grillázzsal és karamellszósszal

 
 
 
Hozzávalók:

6 dkg kristálycukor
1 marék dió
fél marék mandula
2 tojás
6 dkg porcukor
4 dl tejszín


1. A kristálycukrot száraz serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a diót és a mandulát. Ezután egy alufóliával bélelt tálba öntjük.

2. A serpenyőben maradt karamellt felöntjük 1 dl tejszínnel és tűz felett kevergetve szószt készítünk belőle.

3. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadunk 2 dkg porcukrot és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk 4 dkg porcukrot és fehéredésig habosítjuk.

4. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük.

5. A grillázst mozsárban, vagy aprítógépben durvára törjük.

6. Óvatosan összekeverjük a habokat és a grillázst.

7. Szilikonformába, vagy folpack-al kibélelt formába öntjük és egy éjszakán át fagyasztóban dermesztjük, majd tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá! :)

Nudleee

Nincsenek megjegyzések:

sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner