2011. április 30., szombat

Őzikés torta

Ismét egy torta, amitől nagyon féltem (őzbakot még nem csináltam, meg amúgy is az állatkákat nehéz szépre csinálni)... Én ilyen parázós vagyok, úgy látszik... :)

Az őzike elkészítéséhez sok segítséget kaptam Mogyitól, egy nagyon kedves fórumozós társamtól. Az ő leírása alapján készítettem el a figurát a torta tetejére.

Megpróbáltam menet közben fényképeket készíteni, hogy hogyan alakult az őzike. Viszont néha annyira belemerültem a munkába, hogy elfelejtettem fotózni... :) De azért a lényeg fog látszódni a képeken (szerintem).

Ilyen lett a kész torta



Először keksz masszából megformáztam a testét és a fejét.


Aztán beburkoltam őket.


Szívószálat dugtam a nyakába (hú de morbidul hangzik... :) ) aztán arra rögzítettem a fejét.


Végül megfestettem airbrush-al és ecsettel. Festés közben nem igazán tudtam képet készíteni. De azt képen úgysem lehet elmagyarázni, hogy hogyan kell. Az érzéseimre hagyatkoztam és ez lett belőle. :)

Nudleee 

2011. április 24., vasárnap

Kellemes húsvéti ünnepeket! :)

Húsvét alkalmából megpróbálkoztam a bonbon készítéssel. El is terveztem magamban, hogy milyen jó lesz majd a vendégeket ezzel a csodás kis saját készítésű csemegével meglepni. :)
Már fél éve meg van a szilikon formám hozzá és azóta halasztgattam a dolgot, mivel nagyon tartottam tőle... Elárulhatom, hogy nem hiába... :) Jól megszenvedtem vele. Kb 2 óra hosszát rászántam a 15 db kis bonbonra. Töredelmesen be kell valljam, végül a formából hármat sikerült épen kiszednem. A többi sajnos darabokban jött ki... De megettük így is és nagyon finom lett! :)

Ilyen bonbon formám van:

A mostani eszemmel egyszerűbb alakzatú formát választottam volna, amiből talán könnyebben kijön a kész édesség. Valószínűleg be fogok szerezni egy másikat is...

Mondjuk valami ilyesmit:



Megpróbálom leírni nektek a tapasztalatomat. Rögtön azzal kezdeném, hogy rengeteg ötletet kaptam GESZTENYÉTŐL.
Azt hiszem ha nem lenne a blogja, ahonnan tippeket és ötleteket kaptam, bele sem kezdtem volna...

Először is kb 7 dkg 50%-os étcsokit egy fém tálba tördeltem, majd vízfürdő felett megolvasztottam. Ezután lehúztam a tűzről és a tábla csoki maradék részét (3 dkg) is beleraktam és megvártam míg felolvad. Egy ecset segítségével kikentem a szilikon formát belülről alaposan mindenhol az olvasztott csokoládéval. Aztán hűtőbe raktam. Amikor megdermedt, újra átkentem az egészet. Újra beraktam a hűtőbe. Itt kellett volna ismét nekiugrani és bekenni az egészet még egyszer csokival. Valószínűleg vékonyra sikerült egy kicsit a csoki réteg és ezért törtek szét, amikor ki szerettem volna venni őket a formából.

Tölteléknek marcipános-kandírozott narancsos-fehér csokoládés krémet készítettem. :) Isteni lett!

A recept:

fél dl tejszín
5 dkg marcipán
5 dkg margarin
kb 3 kocka fehér csokoládé (csak az íze kedvéért)
ízlés szerint kandírozott narancs

A tejszínt felmelegítettem, belaraktam a hozzávalókat és addig melegítettem, amíg szépen fel nem olvadt minden.

Miután megdermedt a csokoládé a formában, majdnem teljesen megtöltöttem a mélyedéseket a marcipános krémmel. Ismét hűtőbe raktam. Aztán a tetejét lezártam olvaszott csokoládéval. Kb 2 óra múlva megpróbáltam kiszedni a bonbonokat... Na ekkor kezdődtek a gondok... :) Legközelebb már fogom tudni, hogy 3x kenjem át a formát, mert különben csak darabokban fogom tudni kiszedni. :)

Íme a kész bonbonok:
(Mármint az a 3, amit épségben ki tutam szedni... :D )



Ezzel szeretnék mindenkinek Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánni! :)


Nudleee

2011. április 21., csütörtök

Az első blogger díjam

Nagy megtiszteltetés ért az elmúlt napokban! :) Ugyanis megkaptam az első díjamat Rózsikától, aminek nagyon örülök. Nagyon kellemes érzés tölt el, hogy van olyan blogger társam, akinek az én kis blogocskám a 10 kedvence közt szerepel! :) Azért is örülök, mert nemrég indult a blogom és igazából sok még a hiányosság, amit majd pótolnom kell. De ennek ellenére nagyon boldog vagyok, hogy van olyan, akinek tetszik amit csinálok.

Íme a díj:



A díjjal együtt jár, hogy le kell írnom, hogy mi az a 10 dolog, amit szívesen csinálok, vagy amit szeretek.

1. Tortát sütök, krémet főzök, töltök, faragok, nyújtok, díszítek, festek. - Szóval torta függő vagyok. :)

2. Szeretek a családommal nagyokat beszélgetni.

3. A párommal töltött idő nagyon fontos számomra.

4. A kiskutyámat állandóan nyomorgatnom kell, mert olyan édes! (És mindig motyogok neki, mert nem bírom ki, hogy ne szóljak hozzá, hogy ha elmegy mellettem.)

5. Szeretek napsütésben a kertben ücsörögni.

6. NYÁR minden mennyiségben! Ez a kedvenc évszakom.

7. Mániákus recept újság és szakácskönyv gyűjtő vagyok. :)

8. Az előzőből következik, hogy szeretek főzni is, valamint kísérletezni új receptekkel.

9. Sokat bújom az internetet. Fórumozok, recepteket olvasok, kapcsolatot tartok másokkal.

10. Imádok utazni, ismerkedni, újdonságokat felfedezni.


Még egy dolgom van... 10 olyan társamat (jóval többet is tudnék) meg kell neveznem, akiknél szívesen nézelődöm. Tehát ezáltal a díj őket is illeti. :)


Hát ennyi lenne röviden és tömören a teljesség igénye nélkül. :)

UI1.: Egy másik nagyon kedves blogger társam szerint szintén érdemes vagyok a díjra! :) Ő pedig Mummy! Ő is a kedvenceim közé tartozik, csodaszép tortákat készít!  Ezúton is köszönöm neki, hogy rám is gondolt! :)

UI2.: Annyira örülök! :) Ismét az a megtiszteltetés ért, hogy egy újabb kedves blogger, név szerint Cecília beválasztotta a blogomat a 10 kedvence közé. Nagyon szépen köszönöm neki is! :)

Nudleee

2011. április 15., péntek

Lovak :)


Csak egy gyors bejegyzésre van most időm...

Tegnap készítettem el életem első lófej tortáját... Nagyon féltem tőle. Sőt rettegtem, hogy hogyan hozom össze. De nem volt olyan vészes. Nem is volt sok időm rá és kb 1,5 óra alatt meg voltam a burkolással és a festéssel. Legközelebb már nem leszek ennyire betojva. :) Ha lett volna több időm, biztos még jobban kidolgoztam volna... Pl. a sörényét. Azt is elterveztem, hogy kantár is lesz rajta... De idő hiány miatt ez most elmaradt. Mindegy, azért szerintem nem lett rossz elsőre.



A párom kishugának pedig ezt a pónis tortát csináltam januárban:




Ez pedig egy tavalyi póni. :)




Nudleee

2011. április 12., kedd

Macsekok :)

Írtam, hogy fogok mutatni régebbi tortákat is. Ezeket is igyekszem majd ide kigyűjteni.

Szóval akkor mutatom először a pufók macskákat... :) Mindkettő azonos séma alapján készült, csak másképp vannak "felöltöztetve". :) Az egyik egy szürke cirmos házimacska (erre azt írta az egyik fórumozós társam, hogy olyan kövér, hogy még a nyelve is kilóg... :)  ), a másik pedig Garfield.







Az egyik nagyon kedves barátnőmnek is készítettem egy cicust. Igaz egyszerűbb kivitelben, mert ez nem formatorta. A macskaarisztokratákból van a figura, ami pont úgy néz ki, mint az ő Szaffija. :)



Nudleee

2011. április 9., szombat

Halak :)


Elérkezett az ideje egy újabb bejegyzésnek... :) Meg szeretném mutatni milyen halas tortákat készítettem eddig a tortákra. Na jó, olyan sok mutatnivalóm nincs, mert kettőt csináltam eddig. :)

Legutóbb azt írtam a szarvas festésre, hogy gyorsan ment... Hát ezekkel a halakkal ahoz képest jó sok időt eltöltöttem... Több óra hossza volt elkészíteni egyet, mivel igyekeztem minnél több színárnyalatot használni és szerettem volna minnél részletesebben kidolgozni őket.

Az elsőt édesapámnak készítettem (a fő ho-ho-ho horgásznak :) ) a szülinapjára még februárban. Ez egy csuka torta. Illetve próbáltam olyasmire csinálni... :)


A másodikat ma csináltam. Mily meglepő... Ez is egy horgásznak készült... :) Ez pedig egy harcsa torta lenne.



Tudom nem tökéletesek... :) De nekem tetszenek!

Nudleee

2011. április 6., szerda

Tejszín virágok


 

Már a kezdetek kezdetén elkezdett foglalkoztatni, hogy egy habzsák és kinyomócső segítségével hogyan is lehet olyan csodás virágokat alkotni.

Sokáig csak nézegettem és tanulmányoztam a dolgot, aztán elérkezettnek láttam az időt, hogy beszerezzem hozzá a szükséges eszközöket. Onnantól kezdve már csak gyakorlás kérdése volt és kezdtem én is egyre szebb virágokat kinyomni a tejszínhabból.

Megmutatom nektek hogyan kezdtem... Már csak azért is, mert ha próbálkoztok, rögtön elsőre nem biztos, hogy rögtön csodát kell várni. :)

A legelső tejszín rózsáim


Ismét elnézéseteket kérem a kép minősége miatt... :)


Aztán ahogy telt az idő és egyre többet gyakoroltam, egyre jobban ment:

Pink színű tejszínrózsák



Sárga rózsák


Végül a rózsás torták közül itt a legutóbbi, amit ezen a héten készítettem



Persze egy idő után elkezdtem gondolkodni azon, hogy másféle virágokat is kellene készítenem. Ekkor csináltam egy napraforgósat.


Idén márciusban pedig megpróbálkoztam a tejszín hibiszkusz készítésével. Ezt még gyakorolnom kell sokat (mint ahogy az írókázást és a betűket is), de elsőre így sikerült:




Biztos vagyok benne, hogy nem fogok bírni magammal és hamarosan nekiállok egy újfajta tejszín virágnak. :) Majd megmutatom nektek azt is.

Nudleee

2011. április 4., hétfő

Kézzel festett szarvasos torta


 
Azt vettem észre, hogy mostanában sajnos krónikus időhiányban szenvedek. Ha egy nap mondjuk 30-35 órából állna, akkor lehetséges, hogy mindent meg tudnék csinálni amit szeretnék... :) Na de most végre van egy kis időm egy újabb bejegyzésre. :)

Ezt a tortát a páromnak készítettem névnapjára.  Marcipánlapra festettem meg kézzel a szarvast. Nem volt túl bonyolult, 20 perc alatt készen voltam vele. Ime az eredmény:



Nudleee
sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner