2011. június 27., hétfő

Gyermekkorom tortái

Ugye mondtam nektek a legutóbbi bejegyzésnél, hogy meglepetéssel készülök... :)

Megkerestem az összes fellelhető gyermekkori szülinapos-névnapos képemet, amin torta is van. :) Biztos van még több is valahol, de nem találom őket. Pedig minden ilyen esemény meg lett örökítve.

Annyira jó emlékek ezek! Mindig olyan jó érzés volt, amikor összeült a család és együtt ünnepeltünk! Sajnos most már páran hiányoznak az ilyen ünnepekről... A drága dédnagymamám és a két nagypapám, akiket nagyon szerettem, sajnos már nincsenek közöttünk. Sok szép emléket őrzök róluk is.

Egy ilyen ünnepségnek általában a torta a fénypontja. Mindig nagyon örültem mindegyiknek!

Azért is tölt el örömmel, hogy megtanultam tortákat készíteni, mert sok kis gyerkőcnek szerezhetek vele örömteli pillanatokat! :) Remélem ők is annyira értékelik és annyira örülnek neki, mint valamikor réges-régen én. :)

Először is az első szülinapom... :) Erről nem igazán vannak emlékeim, de a képet elnézve, már akkor is rajongva tekintettem a tortámra.


1. szülinap





A második szülinapomról nem találtam képet. Viszont a harmadikról igen! :) Erre már emlékszem is! Alig vártam, hogy vége legyen a fényképeszkedésnek és nekieshessek a marcipán figuráknak! Jó sok volt ám a tortán! :) Szegényeknek lerágtam a fejét... :) Egy csomót magamba tömtem és nagyon ízlett! Talán a mai napig is ezért vagyok ilyen nagy marcipán rajongó. :) Ráadásul emeletes tortám volt! :)


Ez a kép magáért beszél... Totális öröm... :)


Még egy a 3. szülinapról.
Itt már tömöm magamba a tortát. :)



A 4. szülinapom szintén nagyon emlékezetes volt! :) Nagyikámtól bárány formájú tortát kaptam, piros masnival a nyakában! Annyira nagyon örültem neki! Csak egy kis garázdaságot elkövettem... Szegény barikának leettem az orrát még mielőtt lefotózták volna... :) Na meg aztán volt egy emeletes tortám is. Piros marcipán gerberákkal a tetején.  :)


Itt nem szalutálok... :) Azt mutatom, hogy én már 4 éves vagyok! :)




4. szülinap - gyertya fújás :)


Hát ennyit a szülinapokról... Még mutatok pár névnapos képet! :)


Totál oda voltam érte... :)



Hopp... A figurát már vettem is le... :)




Bódultan a virágillattól. :)


Örülök, hogy megoszthattam veletek ezeket a képeket és élményeket! :)


Andi barátnőm volt olyan kedves és bescannelte nekem a képeket! Köszönöm neki! :)

Nudleee

2011. június 23., csütörtök

Torta mókás kisbabával és egy díj

Jajj neeee! :) Már megint egy rózsaszín torta... Azt hiszem ezzel fogok az agyatokra menni... :)

Szóval ezt a tortát keresztelőbe készítettem Anna babának, amint látható a feliratból. :) 

Díszítésként pink színű dekorkristállyal megszórtam a tetejét és került rá pár virág, az oldalát pedig néhány szem rózsaszín cukorgyönggyel tűzdeltem meg. Készítettem még egy cumit rá. Aztán a fő elemet, egy babucit pici masnis copfocskával a fejecskéjén. Ja és jó nagy rózsaszín liberót a popójára.  :) Tudom, hogy össze-vissza aránytalan, meg jó húsos babát gyurmáztam ki, de azért szerintem mókás és cuki lett! :)




Megmondom őszintén, hogy kaptam egy perselyt (illetve csak lefotóztam), amihez hasonló figurát szerettek volna a torta tetejére. Hát ez a persely nem olyan cuki... :) Inkább csak adott egy kis ihletet...Olyan kis rémült, ijedt arca van. Pont olyan betoji fejet vág, mint amilyet én szoktam egy-egy nehezebb torta elkészítése előtt. :) 




Ezen kívül van még egy hírem. Hatalmas meglepetés ért a mai nap! :) MUMMY, az egyik nagyon kedves fórumozós és blogger társam meglepett egy díjjal! :) Nagyon kedves tőle, hogy rám is gondolt! Köszönöm neki! :)

Mivel ez most nem jár semmilyen kötelezettséggel (sok blogger társamnak tovább adhatnám, de ők úgyis tudják, hogy tisztelem a munkájukat), ezért arra gondoltam, hogy annak adnám tovább, aki először hozzászól a bejegyzéshez. :)


Íme a díj:



Legközelebb egy meglepi bejegyzéssel készülök... Csak előtte még találnom kell valakit, aki tud képeket scannel-ni... :) A többi titok, majd meglátjátok. :)


Nudleee

2011. június 21., kedd

Még egy rózsaszín torta :)

Elég menő szín nálam mostanában a pink. Nekem nagyon tetszik... :) De gondolom sokan így vannak vele, nem csak én.

Egyszerű kis tortát készítettem, nem lett túlbonyolítva a díszítés. Előre legyártottam jó pár hófehér különböző virágot és levelet. Hagytam őket száradni pár napig. Aztán airbrush-al lefújtam őket rózsaszínre. A tortát fehérrel burkoltam és az oldalára sablon segítségével fújtam fel a mintákat. Az ilyen tortáknál mindig meg vagyok ijedve, hogy a virágokat hogyan fogom mutatósan elrendezni, de aztán amikor készítem, már adja magát és általában elég jól összejön. :) 


Torta rózsaszín virágokkal



Nekem pont azért tetszik, mert olyan kis szolídra sikeredett. :)

Nudleee

2011. június 20., hétfő

Mini dobfelszerelés a tortán

Az alap torta igencsak egyszerű. Hófehér tejszín bevonatot kapott és körbedíszítettem apró cukorgyöngyökkel és színben a dobokhoz illő cukorcsillagokkal. Aztán a tetejét megszórtam kék dekor kristállyal, hogy csillogó legyen. De a dobfelszereléssel és a cintányérokkal azért jól megdolgoztam... Féltem, hogy a pálcikák majd nem tartják meg... Feldőlnek, vagy ilyesmi. De szerencsére semmi gond nem volt. :)


 
Mini dobfelszerelés a tortán


 


 
Igazából azt a címet is adhattam volna a bejegyzésnek, hogy "DOBOS TORTA". :) De nem akartam senkit összezavarni, mert én dobos tortát nem is tudok csinálni... :P Mármint az igazi csokis, soklaposra gondolok... :)
Nudleee

2011. június 15., szerda

Full fehércsoki torta festett mintával

Végre volt egy kis szabadidőm! :) Hát mi mást csinálhattam volna, mint egy tortát... :)

Végülis ez lett belőle:


Már régóta ki szerettem volna próbálni milyen fehércsoki krémet tudok gyártani. Aztán volt még itthon fehércsokoládé ízű bevonóm. Ez olyan, mint a tortaburkoláshoz használt marcipán, csak fehércsoki íze van. Na ezt jól megmondtam. :) De azért gondolom értitek. Szóval ezt is kipróbáltam végre. Elég jó vele dolgozni. Kicsit mondjuk fura állaga van. Nagyon-nagyon rugalmas. Mintha valami rágógumi masszát próbáltam volna kinyújtani. Persze nem ragacsos! :) Annyi az észrevételem még, hogy elég átlátszó anyag és kicsit tört fehér színe van. Én nem szeretem vastagra nyújtani a bevonatot, mint ahogy most sem tettem és kicsit áttetsző volt. Viszont nagyon szépen rá lehetett dolgozni a tortára.

Nem szerettem volna túlbonyolítani a díszítést. Anyukám így is alig tudta kivárni, hogy készen legyen. Megállapította, hogy csak gyorsan kenjem le tejszínnel és már együk is. Na de nem hagytam magam. :)

Az oldalára pink színű sodort mintájú díszítést raktam. Az összetételekhez pici fehér virágokat csináltam. Aztán fogtam az ecsetemet, folyékony fehér festékbe kevertem egy kis piros por festéket, és pink rózsaszín díszt festettem a tetejére. Csak úgy szabadon, ahogy vitt a kezem. Gyakorlásnak jó volt. Legközelebb talán szebben sikerül. :)

Egyébként nagyon finom lett! :)

Nudleee

2011. június 13., hétfő

Spongya Bob és barátai

Nagy mese szakértő lettem ám az utóbbi időben... :) Ismerem Postás Pat-et, Fifit, Manny mestert és sok más karaktert. Na persze vannak nagyobbaknak szóló mesék is, mint a Spongya Bob... Én is szeretem! :) Jókat lehet kuncogni rajta. Olyan kis idióták a szereplők. Ja és Patrikot ám kiválóan tudom utánozni... Közel hasonló debil hanglejtéssel tudom mondani, hogy "SPONGYA BOOOOB", mint ő. :) 

Hát persze, hogy már szinte az összes figurát legyártottam a meséből... :) Na jó, Tunyacsápot nem... De remélem meg is leszek kímélve tőle. :)

Még tavaly volt egy Spongya Bob tortám. Ez volt a 4., vagy az 5. tortám, ami be volt burkolva... Ahoz képest elég jól sikerült szerintem. :)

Spongya Bob torta



Aztán az elmúlt hétvégén az egyik kedves ismerősömnek készítettem el a kis butácska, értetlen és dagi Patrikot. :) A fejét nem faragtam annyira vékonyra és hosszúra, mint ahogy valójában kinéz, mert enni is kellett valamit belőle... :)

Patrik torta



Aztán még szintén tavaly megcsináltam Spongya Bob "élettársát", Csiguszt. :) Na ezzel aztán jól megszenvedtem... Legalábbis a szemével. Sehogyse akart megállni. De végülis jópofa lett szerintem. :)

Csigusz torta



Remélem nektek is tetszenek a figurák! :) Mondjuk már láttam sokkal szebbeket is ezektől, de én ennyit tudok. :)

Nudleee

2011. június 11., szombat

Jógázós torta

Gondolom kitaláltátok, hogy egy jóga kedvelő hölgynek készült a torta... :) Annyit tudtam, hogy szereti a sárga színt az illető. Ezzel a tortával nem volt annyira nehéz dolgom. (Persze ha a sütési időt és a krém kifőzést, kevergetést hozzávesszük, akkor mondhatom sokáig tartott elkészíteni...)

Gyártottam virágokat rá  ez volt az egyik feladatom. Nem tudom milyen virágok ezek... Valahol a napraforgó és a gerbera közt vannak... :) Nevezzük őket fantázia virágoknak. Na meg persze a kis figurával azért sok idő elment... Figura készítésben nem vagyok valami jó, ez látszik is... :)

A torta alap színét viszont nagyon eltaláltam szerintem. Narancssárga-citromsárga színátmenetet fújtam rá airbush-al. Én is imádom ezeket a meleg színeket, úgyhogy élvezet volt látni, ahogy alakul a színe a fújástól.

Gyorsan rádobáltam a kész virágokat, gyártottam egy Jóga szőnyeget a csajszi alá, ráültettem a figurát és kész. :)  

Jógázós torta

Chi belétek! :)

Nudleee

2011. június 8., szerda

Cseresznyés-fahéjas muffin csokidarabkákkal

Ismét volt időm tevékenykedni egy kicsit a konyhában. :) Mivel volt itthon cseresznyénk, kigondoltam, hogy készítek valami fincsi sütit belőle. Átböngésztem pár újságot, bújtam egy kicsit a netet, de végül nem találtam semmi kedvemre valót. Ekkor jutott eszembe, hogy már elég rég készítettem muffint, úgyhogy épp itt az ideje. Különben is a héten csudi jópofa, mintás muffin kapszlikat tudtam vásárolni.:) Így legalább az új kis papír kosárkákat is felavattam.

Hát ilyenek lettek a  fincsi  cseresznyés muffinok:



Van egy nagyon finom alap muffin tészta receptem, amit most megosztok veletek.

Hozzávalók (24 db nagyobb muffin-hoz):

6 tojás
fél dl víz
27 dkg barnacukor porrá őrölve
27 dkg margarin
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájukat egy tálba rakjuk a porcukorral és a vízzel. Alaposan felhabosítjuk. (Tálas mixerben lehet a  legjobban kikeverni.) A margarint egy kis méretű mikrózható tálba rakjuk és fél perc alatt megolvasztjuk a mikróban. Miután felhabosodott a tojássárgája, az olvasztott (DE NEM MELEG) margarint is hozzáöntjük és tovább verjük. Közben a tojások fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet kimérjük, elkeverjük benne a sütőport aztán a tojássárgájás masszához keverjük. Ez után óvatosan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét is.

Na ez lenne az én fincsi imádnivaló muffin alapreceptem. :)

Tehát most kiagyaltam egy újabb variációt és a lisztbe belekevertem egy kávéskanál őrölt fahéjat is. És a végén a tojásfehérje habjával együtt kb 5-8 dkg (nem mértem le, csak szemmértékre raktam bele) apró csoki pasztillát is beleforgattam a tésztába. Végül miután belepakoltam a kis kapszlikat  a muffin formákba, megtöltöttem őket 3/4-ig a keverékkel és félbevágott cseresznyéket nyomkodtam bele. :) A tetejét pedig mindegyiknek meghintettem barnacukorral. Aztán 180 fokos sütőben fél óráig sültek.

Csak annyit mondok, hogy legközelebb (ami valószínűleg nemsokára esedékes lesz...) dupla adagot kell csinálnom... :)

Nudleee

2011. június 1., szerda

Batmobile tortába bújtatva

Ha már volt Pókemberes tortám, nem úszhattam meg a Batman-es változatot sem. Pontosabban a  denevérember autóját, egy Batmobile-t kellet tortából megalkotnom.   

Még szerencse, hogy szabad kezet kaptam.... :) Mert ugyebár Batman többféle járgánnyal is rendelkezett... Volt neki egy sportkocsi-féle autója és egy tankhoz hasonlító terepjáró szerűsége is... Na ezt megmondom őszintén nem szívesen mintáztam volna meg piskótából és krémből... :) Így hát nyilvánvaló volt, hogy az áramvonalasabb, sportosabb változatot választom.

Hát így sikerült...



Kíváncsi vagyok ezek után melyik szuperhős következik... :)

Nudleee
sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner