2011. július 30., szombat

Az első esküvői torta :)

Na itt most van egy kis csavar... Mert gondolom azt hiszitek, hogy Viki barátnőm esküvői tortáját fogom publikálni... :) Pedig nem... Mert a barátnőmék tortája a második esküvői torta volt, amit készítettem... :)

Az elsőt egy héttel korábban készítettem. Korábban is megírtam volna a bejegyzést, de arra vártam, hogy kapok majd egy normális, profi fotós által készített képet a tortáról. De nem kaptam... Küldtek egy képet, ami még rosszabb, mint az enyém, ráadásul csak a torta fele van rajta. Így jártam. Sajnos aznap a nagy izgalomban és igyekezetben elfelejtettem normális képet készíteni róla... Így van ez... Azon járt az eszem, hogy nehogy baja essen kiszállításkor... Nehogy megizzadjon... Hova fogom tenni, hogy szállítom és még sorolhatnám... Millió dolog járt az agyamban, de az nem, hogy normálisan le kellene fotózni... :) Szóval előre is bocsi a hátterezés miatt... Egy étterem pincehelyiségében sikerült az utolsó pillanatban megörökíteni.

Narancssárga-fehér tortát kellett csinálnom. Színátmenetes megoldással. Háááááát. A festés hagy némi kívánnivalót maga után. Sajna elég foltos lett. De legalább nem izzadt meg és nem folyt szét rajta. :) Végülis ilyen lett a végeredmény:

Narancssárga-fehér esküvői torta



Lázas előkészületben voltam már egy héttel az esküvő előtt. Először is legyártottam a virágokat. Hozzáteszem, hogy a virág készítést rengeteget kellene gyakorolnom... Nagyon szeretnék pár újfajta (legalábbbis számomra eddig újfajta) virágot készíteni. Jövő héten nekiállok orchideát gyártani... Már kb fél éve készülök rá, de még nem mertem nekifogni. :)

Készültek nagyobb virágok.



És egész picikék is. :)



Végül airbrush-al narancssárgás színt adtam nekik. Perszehogy ezt is elfelejtettem lefotózni. :) Végülis mindegy, a végeredmény úgyis látszik a tortán. :)

Nudleee

2011. július 29., péntek

Csajos torta

Mivel a blog leírásában közzé tettem, hogy a régebbi tortáimat is szeretném ide szép lassan kigyűjtögetni, ezért most ezekből rakok fel egyet! :) Szóval most mutatok egy tortát, ami még márciusban készült.

Öri baris csajos tortát kellett csinálnom. :) Annyira nem kellett sokat gondolkodnom rajta, mivel én is csajszi vagyok... :) Nyilván a rózsaszín dominált. Nem volt nehéz dolgom az ötleteléssel. :) Így hát rápakoltam mindent, ami nőcis. Rúzs, szemhéjfesték, körömlakk, smink ecset, nesszeszer. :) Sőt még egy fehér zsepit is raktam a sminkes tatyó és a körömlakk alá, hogy jobban érvényesüljenek. Az alapot márványozással csináltam. A sötét színű elemek és feliratok pedig csokoládé ízű formixból készültek.

Ez volt az egyetlen torta, amihez alsó "körbe-díszítéshez" (na ezt aztán jól megaszontam... :D)golyócskákat hengergettem... Aki csinált ilyet, az tudja, hogy kicsit macerás. De szerintem jól mutatott így a 3 színű szegély. :)

Na jól van, nem makogok itt tovább... (Egyébként nem tudom hogy vagytok vele, de engem ez a mostani időjárás teljesen belassít és elálmosít... Úgy érzem még írni meg fogalmazni sem tudok rendesen...)

Na jöjjön a torta inkább, mielőtt még több badarságot összehordok itt nektek. :o)

Csajos torta


A lányoknak nagyon tetszett! :)

Nudleee

2011. július 28., csütörtök

Torták az esküvőre

Na jó, az esküvői tortára még várnotok kell... De azért megmutatom a másik kettőt, amit az ifjú párnak készítettem! :)

A menyasszonynak egy rózsaszín virágokkal és galambpárral díszített tortát kreáltam. Rózsaszín masnival átkötve. Olyan igazi nőcis-romantikus lett! :)

A menyasszony tortája



A másik tortát közösen kapta tőlem az ifjú pár. Az esküvői tortához igazítottam a színeket, tehát fehér-barna díszítést kapott. Először is a  barátnőm iwiw adatlapjáról lementettem egy képet! :) Aztán megszerkesztettem. Szív alakba raktam őket, szépia árnyalást kapott aztán rászerkesztettem a feliratokat. Végül ostyalapra került és ráhelyeztem a tortára.

Ostyaképes torta esküvőre





Legalább pár tortát meg tudtam mutatni az esküvőről... Egyébként torta hegyek voltak! :) Rengeteg volt! Minden hűtő és a kamrák is dugig voltak tortákkal! :) Olyan volt, mint valami torta lerakat! Nem győztem nézelődni! Nyilván meg kellett kukkantanom melyik hogyan lett díszítve. :)

Nudleee 

2011. július 27., szerda

Esküvői torta - előzetes

Az egyik nagyon kedves barátnőm, Viki esküvőjére voltunk hivatalosak múlt hétvégén! :) Engem kért fel az igazán megtisztelő feladatra: készítsem el az esküvői tortájukat.

Mondanom sem kell, nagyon izgultam. Már májusban megbeszéltük milyen legyen a torta. Igazán egyszerű díszítést szeretett volna az ifjú pár. Igazából rám volt bízva a dolog, annyi volt a kikötésük, hogy fehér alapon barna díszítés legyen. Nagyon sokat gondolkodtam, hogy milyenre készítsem. Kb 20 féle variáció motoszkált a fejemben. :) Gondolkodtam azon is, hogy airbrush-al mintákat fújok rá. Aztán olyan ötletem is volt, hogy barna inda szerűségekkel díszítem. Végül egy nagyon letisztult és egyszerű, de nagyon elegáns tortát sikerült összehoznom. Gondolva a "kevesebb néha több" elméletre.

A tortáról profi fotó készült az esküvői fotózás alkalmával. Ezért majd csak akkor fogom nektek megmutatni egészben a tortát, ha megkaptam a képet. Valójában én is lefotóztam - mint minden tortámat, de biztos vagyok benne, hogy a kép minősége és a hátterezés közel sem lett olyan, mint amit a fotós készített.

Egyébként a lakodalom nagyszerűen sikerült! :) Igazi falusi sátras lagzi volt 250 fős vendégsereggel. Volt ott minden, ami szem-szájnak ingere! :) A finom húslevestől kezdve a csodás süteményekig!

A polgári esküvő a sátor alatt volt megtartva és annyira megható volt... Még el is pityeredtem magam. :)

Az est egyik fénypontja volt, amikor az ifjú pár ünnepélyesen felszelte az esküvői tortát. Le sem tudom írni milyen boldogság töltötte el a szívemet. Látni azt, hogy az alkotásommal egy kicsit én is hozzájárulhattam az ifjú pár boldogságához, leírhatatlan élmény! :)

Egyelőre engedjétek meg, hogy a tortán lévő mókás nászpárról tegyek fel fotót. Amint megkapom a képet a tortáról, fel fogom tenni azt is. :)

Nászpár az esküvői tortán :)



Szerintem annyira jók ezek a figurák! :) Nekem nagyon tetszenek! :)

Nudleee

2011. július 21., csütörtök

Tejszínnel festett technika - 3. rész

Nahát... Most aztán jól elmaradtam a blogozással... :) Másnapra ígértem a harmadik részt a tejszínes tortákról, de egy hét telt el, mire eljutottam idáig, hogy megírjam a bejegyzést...  Igazából most sincs sok ídőm sokat írni, de most legalább pótolom a hiányosságot. :) Felrakom a képeket.

Szóval mutatok még pár tortát, ami szintén tejszínnel lett díszítve.


Mickey egér fej



 Ezt egy nagyon kedves asztalos ismerősömnek készítettem :)



Pit Bull fej



Ez most ilyen rövidke bejegyzés lett. :)

Nudleee

2011. július 13., szerda

Tejszínnel festett technika - 2. rész

Hát akkor folytatnám a tegnapi bejegyzéshez kapcsolódó tartalommal.

Szóval az előző bejegyzésben leírt technikával készítettem ezt a vadászos tortát is. Csak annyi a különbség, hogy lent barnára festett tejszínt használtam. Próbáltam kicsit szántóföld jellegűre csinálni a talajt. :)

Tejszínnel festett vadászos torta




Szintén kicsit más jellegű torta. Kivágtam a koala és a faág körvonalait. Ráillesztettem a fehér tejszínnel lekent tortára. Aztán körben kékkel lekentem az egészet (igyekeztem olyanra csinálni, mintha tényleg a levegőben egy ágon ülne), végül levettem a sablont. Kikevertem a szükséges színeket és megfestettem a koalát és az ágat.

Koalás torta



Még egyet mutatok. :) Mára ez lesz az utolsó.

Nici bárányos torta



Van még néhány ilyen torta a tarsolyomban, holnap azokat is megmutatom. :)

Nudleee

2011. július 12., kedd

Tejszínnel festett technika - 1. rész

Ez a díszítési technika saját találmány (illetve máshol még nem igazán láttam ilyet). Magamnak fejlesztettem ki. Ahoz, hogy ilyeneket lehessen készíteni, nagyon kell ismerni a tejszín tulajdonságait. El kell találni felverésnél a megfelelő keménységet, valamint festésnél nagyon kell figyelni, hogy a színek nehogy összefollyanak (bár hozzáteszem, hogy nekem sem sikerül tökéletesre...). Elég régen csináltam már ilyen díszítésű tortát, mert nagyon időigényes. Mostanában inkább marcipánlapra festek, mint ahogy már leírtam ennél a kézzel festett szarvasos tortánál.

Több részes sorozatot terveztem ebből a témakörből, mert volt pár ilyen tortám és nem akarom egyszerre rátok ontani az egészet. :)

Megpróbálom leírni, hogy hogyan is kell ezt csinálni. Szóval kinézünk egy tetszőleges képet. Mondjuk Snoopy-t. Fogunk egy átlátszó papírt, (mondjuk sütőpapírt) és rámásoljuk egy filctollal a figurát. Ezután körben kivágjuk. A torta tetejét vékonyan lekenjük fehér tejszínnel. A közepére fektetjük a kivágott mintát. Ezután felverünk kb 1 dl tejszínt nem túl keményre. Aztán egy keveset kiveszünk belőle kb egy fél kávéspohárnyit és megszínezzük zöldre. Ugyanígy járunk el a kék színnel is. Ezek lesznek a tortán a fű és az ég. Először a figura alá egy spatula segítségével zöldre színezett tejszínt kenünk, majd fentre a kéket. Aztán eltávolítjuk a sablont óvatosan középről. Így ottmarad a körvonala. Amennyiben még kell színezni a képet, kikeverjük a szükséges színeket. Ecset segítségével felvisszük. Aztán lehet hagyni száradni egy fél órát kb. Ez azért kell, hogy amikor meghúzzuk a kontúr vonalakat, ne follyon bele a kész festésbe. Szóval fél óra elteltével kevéske tejszínt feketére, vagy sötétbarnára színezünk és egy sütőpapírból elkészített mini kinyomózsákba töltjük. Picike lyukat vágunk a végén (olyan lesz mint a mézeskalácsos íróka) és szépen behúzgáljuk a kontúrvonalakat. Ehez biztos kéz kell, mert ha félrehúzod a vonalat, akkor lőttek az egésznek....

Felülre lehet fehér tejszínből felhőket kenni. Aztán akinek van fű kinyomózsákja, a füvet azzal is megcsinálhatja.

Végül a torta szélét körbedíszítjük tetszőleges mintával. :)

Nekem ilyen lett a Snoopy.
(Ez volt az első, aminél ezt a technikát alkalmaztam.)



Aztán csináltam még Micimackót




Cartman-t a South Parkból :)



Egyelőre ennyi, holnap mutatom a többit is. :)

Ha lenne kérdésetek, bátran tegyétek fel, mert nem hiszem, hogy egyértelműen elmagyaráztam a technikát. :)

Nudleee

2011. július 4., hétfő

Yorkie ül a tortán

Petra barátnőm szülinapját ünnepeltük szombaton. Gondoltam meglepem őt egy tortával. Sokat gondolkodtam rajta, hogy milyet készítsek neki, mivel elég sokoldalú csajszi... Tetoválásokat készít, gyönyörű festményeket pingál, szeret fotózni, vadászni... Szóval sokféle ötlet átvillant az agyamon... Végülis azt találtam ki, hogy a kiskutyáját öntöm valahogy tortába. Szerintem jó ötlet volt! :) Ez az első kutyás tortám. Mármint ez az első, amire megpróbáltam élethű kutyát készíteni.

A kutya teste és feje keksz masszából készült. Szinte ugyanúgy, mint az ŐZIKÉS tortámnál. Csak ugye itt nem őzikét, hanem yorkie-t gyurmáztam ki. :)

Nekem ez a torta most nagyon tetszik. Látszik rajta szerintem, hogy szívvel-lélekkel készítettem. :)


Yorkie torta




Hátulról



Oldalnézet



Kutyi közelről




Még egyszer boldog szülinapot Petrus!!! :)

Nudleee

2011. július 1., péntek

Thomas torta

Na ezt is kikínlódtam (szó szerint)... Életem első Thomas tortáját láthatjátok....
Nagyon sokáig tartott elkészíteni, jól megszenvedtem vele... Autót is nehéz csinálni, na de vonatot?!






Először csak bámultam a téglalap alakú piskótát... Fogalmam sem volt hogy mit kezdjek vele... Aztán őrült módjára elkezdtem kaszabolni... A végére eljutottam odáig, hogy egy nagy halom piskóta kupac állt előttem... Na ekkor azt gondoltam, hogy ebből nem hogy Thomas, hanem még normális torta sem lesz. :) Aztán végülis itt-ott keksz masszával korrigáltam a kinézetét és beraktam a hűtőbe lesz, ami lesz... Végülis a díszítésnél már kezdett kialakulni a formája. De nagyon aprólékos és időigényes volt a díszítése. Sokféle színt kell használni hozzá...

Na mindegy, örülök, hogy túl vagyok rajta! :)

Nudleee
sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner