2011. augusztus 31., szerda

Csimpi :)

Annyira imádom őket! Alig vártam, hogy készen legyek a tortával és megnézhessem kész állapotban. :) Nagyon jó képet találtam egy kis csimpánzról a neten és azt raktam a tortára ostyalapon.


Csimpánzos torta :)


Erről nem is tudok mit írni, mert annyira egyszerű torta... De ez a kis csimpi iszonyú aranyos, úgyhogy meg kellett mutatnom! :)

Nudleee

2011. augusztus 30., kedd

Haluci

Hűha... Kicsit elmaradtam a bejegyzésekkel. :) Az elmúlt egy hétben nem voltam gép közelben.
Na de most majd mindent pótolok. :)

Mutatok nektek egy horgászos tortát. Hááát... Ha lett volna időm, a halacskát jobban kidolgozom... De idő szűkében ilyenre sikerült. Nem is tudom milyen hal ez... Valami ponty, vagy sügér közti átmenet. :) Pedig én értek a halakhoz, mert régen nagy horgász voltam. Még ifi versenyen is indultam annak idején. 20 nevező közül egyedül voltam lány és második helyezést értem el! :) Szóval elég jól ment ez a horgász dolog. De már feladtam. Egy ideje nem igazán köt le.

Visszatérve a tortához. :) Az alapot airbrush-al fújtam meg. Ez most nekem nagyon tetszik. Gyorsan készen lett és mutatós is (szerintem). 
Körkörösen fújtam meg kékkel és még pici buborék szerűségeket is biggyesztettem rá. Aztán a halacska mellé került még egy kukac, ami a horgon lóg és persze horgászzsinór.

A halacskát kivágtam és lüszter festékkel kevert színekkel festettem meg. Szóval alaposan csillogott! :) Kár, hogy a képen ez megintcsak nem észrevehető...


Halas torta



Nem ez a  legjobban sikerült tortám, de azért egynek elmegy. :)

Nudleee

2011. augusztus 20., szombat

Hófehérke :)

Na jó... Most biztos beugrattalak benneteket. :) Nem a mesefigurától van szó. Elkészítettem a első hófehér alapon hófehér díszítésű tortámat! Nászajándékba készült!

Közben meg is kaptam a nyeremény csomagomat Gabitól! :) Nem bírtam ki, hogy ne készítsek vele valamit. :) Szóval kipróbáltam a virág erezőt. Az orchidea már azzal készült! :) Még gyakorolni kell a használatát, de nagyon szupi lesz!!! :) Szerintem ti is látjátok a különbséget! Na meg aztán a lüszter festék... Hát annak aztán igazán bámulatos színe van. Nyilván nekiugrottam és a virágokat szépen bepamacsoltam vele! :) Na meg az alsó gyöngysor mintázatot és a tetején lévő bogyókákat is! Amúgy legszívesebben a szememre is rákenném, annyira jó színe van. :) Na jó tudom, lökött vagyok, meg nem is tennék ilyet, de akkor is nagyon szépen csillog... :o)

Ugye mondtam én, hogy bejött nekem ez az új stílus... Tudtam én, hogy nem sokáig bírom ki bogyózgatás nélkül... :)



Hófehér torta




Muszáj voltam kivinni a kicsikét a napfényre is és ott is lefotóztam... Napfénynél olyan volt, mintha életre kelt volna az egész. Szinte vibrált. Kár hogy a fotók nem adják vissza hogyan is láttam én valójában.


Napfényben fotózva




Érdemes kinagyítani a képeket, mert úgy sokkal jobban látszik! :) Ez a fotózás még mindig nem nagyon megy nekem... De rajta vagyok az ügyön, gyakorlok. Sőt már egy könyvet is bújok róla. Remélem egyszer végre megtanulom... :)

Nudleee

2011. augusztus 18., csütörtök

Minnie Mouse

Ez egy kis aranyos és egyszerű torta. Halvány rózsaszín tejszín alapra fektettem a marcipánból kivágott figurát. Aztán ide-oda fehér pöttyöket raktam a tortára. :) Végül körbedíszítettem fehér tejszínnel. 
Minnie Mouse feje hófehér volt, aztán ételfestékkel festettem meg.

Ennyi... Erről többet nem tudok írni! :)


Minnie Mouse torta



Volt már több ilyen stílusú tortám is. Majd azokat is megmutatom egyszer. :)

Nudleee

2011. augusztus 17., szerda

Még egy lila-fehér... :)

Ismét orchideás tortát kellett gyártanom... Ezúttal egy kedves ismerősömnek készítettem a házassági évfordulójukra. Mivel a feleség mostanában rajong az orchideákért és a teknősökért, ezeket pakoltam rá  a tortára. Jobban mondva lila orchideákat és egy egész teknős családot (anya, apa, bébi teknős) :).

A lila színnel próbáltam összhangba hozni az egészet. Ezért a torta alját kissé megfújtam lilával. Aztán sötétlila gyöngysor mintázatot pakoltam alulra. A tetején díszítésképp ugye adottak voltak a lila virágok. Mellé kitaláltam, hogy lila pöttyöket fogok rakni. Utalva ezzel az alsó gyöngy mintázatra. Valamint mivel teknősöket is raktam a tortára, próbáltam kicsit hullám szerűen elrendezni a bogyókákat. :)

Az orchideáim is kezdenek már alakulni, de még mindig nem az igazi! :)

Lefotóztam a tortát a teknősök nélkül is, mert nekem így is tetszett! :)


Torta lila orchideákkal



A figura gyártás sem megy még igazán, de azért ez a teknős család szerintem aranyos lett! :)





Végülis ezen a tortán most újítottam, mert nem annyira a tőlem megszokott stílusban készült. Gyöngysor mintázatot sem sűrűn raktam eddig szegélynek és a lila pöttyök a tetején is újításnak számítanak... :) 
Egyébként nagyon élveztem csinálni! :)

Nudleee

2011. augusztus 16., kedd

Semifreddo diós-mandulás grillázzsal és karamell szósszal

Nagyon finom ez a desszert. Olcsó is, ráadásul baromi könnyen elkészíthető. Egy olasz eredetű jégkrémdesszertről van szó. Még fagyi gép sem kell hozzá, mégis könnyű és habos jégkrémet kapunk! :)

Írom is a receptet! :)



Semifreddo diós-mandulás grillázzsal és karamellszósszal

 
 
 
Hozzávalók:

6 dkg kristálycukor
1 marék dió
fél marék mandula
2 tojás
6 dkg porcukor
4 dl tejszín


1. A kristálycukrot száraz serpenyőben karamellizáljuk, majd hozzáadjuk a diót és a mandulát. Ezután egy alufóliával bélelt tálba öntjük.

2. A serpenyőben maradt karamellt felöntjük 1 dl tejszínnel és tűz felett kevergetve szószt készítünk belőle.

3. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét kézi mixerrel krémesre keverjük, majd hozzáadunk 2 dkg porcukrot és kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadunk 4 dkg porcukrot és fehéredésig habosítjuk.

4. A maradék 3 dl tejszínt kemény habbá verjük.

5. A grillázst mozsárban, vagy aprítógépben durvára törjük.

6. Óvatosan összekeverjük a habokat és a grillázst.

7. Szilikonformába, vagy folpack-al kibélelt formába öntjük és egy éjszakán át fagyasztóban dermesztjük, majd tálaljuk.


Jó étvágyat hozzá! :)

Nudleee

2011. augusztus 14., vasárnap

Lila-fehér esküvői torta

Végre van időm, ezért megmutatom milyen lett az esküvői torta, amit tegnap készítettem.

Hozzáteszem, hogy pénteken bulizni voltam és négy óra alvás után ugrottam neki burkolni és díszíteni... Szóval elég lassan haladtam vele... :)

A menyasszony már év elején megkeresett, hogy szeretné, ha én készíteném az esküvői tortájukat! Nagyon örültem neki, mert ez igazán megtisztelő feladat!

Az elképzelése az volt, hogy lila-fehér árnyalatú tortát szeretne. Kb egy héttel ezelőtt elhozták a szalagot, amivel körbe kellett szegélyeznem a tortát és a nászpárt is, amit a torta tetejére kellet raknom. A bibi az volt, hogy a menyasszony a keresztanyjától kapta ajándékba a nászpárt és szőke hajú volt a menyasszony... Ezért megkért, hogy valamilyen úton-módon csináljak fekete hajat neki... Úgyhogy fogtam egy fekete alkoholos filcet... :) És intenzív hajfestést hajtottam végre. :)

A virágokat már előre legyártottam. Orchideák is kerültek rá. :) Ezeket mind megfújtam lilás színűre... Na de ez nem volt egyszerű menet... Képzeljétek... Vannak ugyebár airbrush-ba való spéci festékeim. Na most azt mindenki tudja, hogy a lila színt kékből és pirosból kell kikeverni... Na én neki is álltam... És hol barna, hol szürke, hol meghatározhatatlan színű egyveleget kaptam... Be voltam tojva és nem értettem miért nem jön össze. Még Lenkét is felhívtam, hogy adjon tanácsot! A sok kutyulás után már totál el voltam keseredve, nem tudtam mihez kezdjek... Már azon járt az agyam, hogy te jó ég, milyen szégyen, nem tudom lefesteni a virágokat... Szóval nem tudtam mit csináljak... Aztán eszembe jutott, hogy vannak itthon tesco-s lötyi ételfestékeim is. Gondoltam megpróbálok abból lilát keverni... És képzeljétek sikerült! :) Szóval lehet, hogy a spéci festékek túl intenzív színűek, vagy pedig béna vagyok és azért nem sikerült. :)

Na a lényeg, hogy összejött és lefújtam a virágokat és a leveleket is. Aztán rápakoltam őket a tortára.
Most a fotózást sem felejtettem el! :)


Lila-fehér esküvői torta


A végeredménnyel elégedett voltam. :) Jó volt ránézni a művemre, ami hosszas előkészületek után végre ott állt készen előttem. :)

Nudleee

2011. augusztus 13., szombat

Nyerő széria :)

Hihetetlen dolgok történnek velem mostanság... :) Hol is kezdjem... :)

Ugyebár nyilvánvalóan előszeretettel látogatom mások gasztro blogjait. Aztán ahogy olvasgatok, nézelődöm, elég sok helyen látok játékfelhívást. Naná, hogy ilyenkor muszáj jelentkeznem! :) Oda vagyok az ilyen játékokért! Nagyon izgalmasnak és érdekesnek találom őket! Hiszen minden blogger más-más játékot talál ki nekünk! Az is érdekes számomra, hogy mindenki másképp reagál egy ilyen felhívásra.

Pár helyen már játszottam, de azon kívül, hogy részt vehettem a muriban, más egyéb nem történt... 
Egészen 1 héttel ezelőttig... :) Meglepődve olvastam FEKETEPILLANGÓ bejegyzését a sorsolás eredményéről... :) Leesett az állam... A két kis tündérmanó kislánya volt a sorsolóbizottság és pont engem sorsoltak ki a több mint 40 fős játékosmezőnyből. :)

Hát nem tüneményesek? :)



A nyereménynek nagyon örülök! :) Már kézhez is kaptam azóta. Zsu kézzel készített ajándékokkal kedveskedett (szupi ötletnek tartom, hogy energiát és időt fektetett bele, hogy egyedi ajándékkal lepjen meg, egy  nagyon szépséges receptes füzetem lett)! :) És még kaptam mellé egy hozzá passzoló zsepi tartót, néhány porfesték mintát és egy olajkiöntő üvegcsét is. Ez a főzőcskézéseim során nagyon jól fog jönni! :)

Ellopom a képet a szettről, mert én úgyse tudnám ilyen szépen lefotózni. :) Na jó, nem kell megijedni, engedélyt kértem, hogy közzé tehessem a képeit! :)

Ajándék szettem! :)



Ugye milyen csodás kis csomag! :) Nagyon örülök neki! Még egyszer nagyon szépen köszönöm kedves Zsu! :)

¤¤¤


Na de itt még nincs vége... Fortuna nagyasszony ismét a kegyeibe fogadott... :) (Komolyan mondom, hogy nem hiszem el... Mennyi erre az esély?! De valahogy mégis összejött... :D )

Szóval újabb játék egy másik blogon, amit Gabi, a tortatanonc, a HOMOKTORTA blog tulajdonosa hirdetett. :) Simán nála is beneveztem a játékba... Még jó hogy... Ki nem hagytam volna! :) Nagyon szeretem egyébként az írásait! Nézzetek be hozzá, nagyon mókás és kedves bejegyzései vannak.

 
Szóval a játéknak ma volt eredményhirdetése... De Gabi trükkösen nem írta ki a nyertes nevét, hanem írt egy leírást, amiről az illető magára ismerhetett... Olvastam-olvastam és csak úgy dobogott a szívem... Közben azon kattogtam, hogy te jó ég... Én??? Én??? Én lehetek az??? De a leírásban minden stimmelt és merészkedtem jelentkezni nála, hogy talán én lehetek a nyertes... :) Erre Gabi elárulta, hogy valóban én vagyok!!!! :) Ha lenne örömében  ugrálós, "szmájli", most azt raknám ide! :) Majd kibújtam a bőrömből...

De most komolyan... Mennyi esély volt erre??!! Kétszer egymás után nyerni... Áááá, el sem hiszem. :)

Gabinál a sorshúzó egy nagyon aranyos kis tündér babácska volt! :) Zitának hívják! 



Ő húzta ki a nevem! :)



Gabi volt olyan kedves és alaposan utánanézett a blogomon, hogy mit is szeretek igazán csinálni (pl főzés és recept gyűjtés), vagy esetleg mire fáj a fogam (a bonbonos kudarcom óta vágyom egy másik, egyszerűbb szilikon bonbon formára, hátha abban sikerülne a desszert), na és a virág készítéssel is hadi lábon állok...
A tortáim csillogásáról szépséges ezüst lüszter festék fog gondoskodni! Na és a szakácskönyvek... JUUUUJJJ! Alig várom, hogy végigbújhassam őket! :)


Hát komolyan...  Olyan ajándékokkal fog Gabi meglepni, hogy a legközelebbi hozzátartozóim se tudnának ilyen jókat kitalálni nekem! :) 

Ezt nézzétek:



Most már nincs kifogás...  Be kell gyakorolnom új virágokat! :) Szilikon virág bibe mintázóm és szirom erezőm is lesz... :)

A játék része volt még, hogy meg kellett mondanom, hogy milyen tortát látnék szívesen, amit Gabi készít. Mivel én nagy kutya rajongó vagyok, ezért azt kértem, hogy kutya formatortát készítsen! :) Alig várom az eredményt! :)

Gabi! Szeretném neked is megköszönni ezt a sok mindent! :) Nagyon örülök!!!

¤¤¤

Na de... :) Lassan valamikor én is el fogom érni a 100 követőt! :) És akkor aztán játékot hirdetek!!! :) Szeretnék én is valakinek ilyen örömöt okozni, mint amit én élhettem át az elmúlt napokban!

Szóval annyira nagyon boldog vagyok! :)

Nudleee

2011. augusztus 12., péntek

Viki barátnőm esküvői tortája :)

VÉGRE!!!! :) Megkaptam a fotót a barátnőmtől! Már írtam egy előzetest erről a tortáról ITT.

Szóval a lényeget már leírtam. Most végre meg is mutatom a tortát.

Esküvői torta

 

Ugye mondtam, hogy elég szolíd lett. :) Egyáltalán nem zsúfoltam túl. Inkább csak néhány díszt pakoltam rá, ahogy írtam is, gondolva a kevesebb néha több elvre. De nekem nagyon tetszik!


Annyira jól mutat szerintem a gyűrűkkel és a esküvői csokorral! :)

Nagyon vártam már ezt a képet! :)

Nudleee

2011. augusztus 10., szerda

Hármasikrek tortája :)

Apukám nagyon kedves ismerőse megkért, hogy készítsek egy tortát a hármasikreinek. 18 évesek lettek! :) Igazán megtisztelő, hogy rám gondoltak!

Azért milyen fura, hogy valakinek egyszerre 3 gyermeke születik! :) Egyszerre 3 picit felnevelni nem lehetett egyszerű feladat.

Na de tértjünk vissza  a tortához. Ahogy meghallottam, hogy miket kell raknom EGY tortára, rögtön beijedtem (szokásomhoz híven). :)

Az egyikük lány. Ő modellkedik. Tehát neki valami modelles dolgot kellett a tortára kiötletelni. Hozzátenném, hogy most ért haza Indonéziából. Ott töltött 3 hónapot mert rengeteg magazinnak és divatújságnak fotózták. Szóval nagyon szép leányzó.

Aztán van még két fiú. Az egyik gitározik, a másik énekel. Szóval azt kérte az apukájuk, hogy nekik gitár és mikrofon legyen a tortán.

Tehát úgy gondoltam, hogy legegyszerűbben és legszebben ostyalappal tudom megoldani ezeket a kéréseket. Ezért elkezdtem kutakodni a neten. Találtam is pár képet, ami tetszett, de rengeteget kellett módosítanom rajtuk. Kb 2 óráig szerkesztgettem a képeket, mire megfelelőnek találtam.

A leányzónak rózsaszín, a fiúknak pedig kék színárnyalatú képeket kreáltam. Díszítés gyanánt fehér díszítőelemeket használtam. Túl soknak találtam volna, ha még valamilyen színt viszek bele. Néhány kis ezüst cukorgyönggyel dobtam fel a végén.


Torta hármasikreknek



Nagyon tetszett nekik! :) És én nagyon örültem, hogy részese lehettem ennek a nagy eseménynek, hiszen nem mindennapos dolog, hogy 18 éves hármasikreknek készíthet tortát az ember! :)


Nudleee

2011. augusztus 6., szombat

Az első orchidea

Tudom... Nem lett egy nagy szépség... :) De elsőre nagyon örültem, hogy ezt meg tudtam csinálni. Majd gyakorlom és szebb lesz.

Írtam az előző bejegyzésben, hogy fél éve készülök rá, hogy én majd gyártok orchideát... Aztán annyira féltem tőle, hogy nem fog sikerülni, hogy húztam-halasztottam a dolgot. Végülis nem volt bonyolult (legalábbis ez a fajta). Sőt! Nagyon gyorsan és egyszerűen meg lehetett csinálni. Csak a végeredményt fotóztam le, de legközelebb csinálok fázisfotókat. Jaaaa! :) És lesz egy esküvői tortám jövő hét szombatra, ami lila-fehér színű lesz és orchideákat is fogok rá rakni. Szóval azok nem csak ilyen natúr fehér színűek lesznek, hanem lilás árnyalatot kapnak majd! :)

Orchidea



Legközelebb jobban megfodrozom a belső részét és a bibe részt kisebbre csinálom. Meg aztán a szirmokon is van mit módosítani... :)

Nudleee
sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner