2011. szeptember 28., szerda

Az első pillangós torta

Hát ez ismét olyan feladat volt, hogy fogalmam sem volt mit kezdjek vele.... Na jó, egy pillangót nem olyan nehéz azért összehozni, de úgy szerettem volna kifaragni, hogy ne menjen kárba egy morzsányi piskóta sem. Hát sikerült. :) Volt időm agyalni rajta és végülis csak összejött. Mondjuk a burkolással azért kissé megkínlódtam. Ugye voltak zugok, ahová képtlen voltam besimítani a burkolóanyagot. De ott másképp nem ment... :) Majd ha még ügyesebb leszek, talán menni fog. :)

Egy pici lánynak készítettem ezt a tortát, akinek a kedvenc színe a rózsaszín és a lila. Ezeket a színeket én is szeretem, úgyhogy örömmel láttam neki a festegetésnek. Airbrush-al és ecsettel színezgettem. Na és persze az elmaradhatatlan dekor csillámmal dobtam fel itt-ott. Legközelebb talán másképp helyezném el a színeket és a mintákat, de elsőre így vitt a kezem. :) Na és a törzse és a feje.... :) Hát kicsit muris lett... De valahogy oviból rám ragadt, hogy így kell pillangót ábrázolni. :D Azért nem lett rossz szerintem! :) Én is örülnék egy ilyen tortának, ugyanis a pillangókat nagyon szeretem (bár fóbiám van a szárnyas állatoktól, de a pillangók kivételek)... :)


Pillangós torta



Legközelebb már fogom tudni mit hogyan csináljak ha pillangót kell majd készítenem! :)

Nudleee

2011. szeptember 25., vasárnap

Lópacis :)


Egy kislánynak készült ez a torta, de gondolom ezt alapból kitaláltátok a sok rózsaszín miatt. :). Szintén tejszín alapra tettem a marciból kivágott figurát, mint az előző Dórás tortánál. Kicsit megpróbáltam keretet adni neki, mintha egy kép lenne. Ezért van zöld háttere és rózsaszín zsinór díszítéssel kereteztem be az egészet.  

És azért lópaci a bejegyzés címe, mert kiskoromban így hívtam a lovakat. :)


 
Lovas torta




Hamarosan új tortát mutatok! :) Remélem jövő hét közepe felé lesz időm újabb bejegyzést írni! :)

Nudleee

2011. szeptember 17., szombat

Tüptürüptüptüp Dóra :)

Tehát Dóra a felfedező. :) A főcímdalból idéztem, ha nem tudnátok! :)

Jó sokat szöszöltem ezzel a tortával. Marcipánból vágtam ki a figurákat rá. Aztán megfestettem ételfestékkel őket. Na ez volt a problémás rész... Rengeteg színt kellett használnom... Mire az összeset kikevertem és felfestettem, nem is tudom mennyi idő telt el... :) Azt hiszem jobb, ha inkább bele sem gondolok.:)

A majmocskát is ráraktam a tortára, bár neki nem tudom a nevét. :) Nem igazán nézek ilyenfajta meséket, mert időm sincs, na meg a másik dolog, hogy nem bírom idegekkel... :D

Egyébként ez a torta ugyanúgy készült, mint a nemrégiben publikált Minnie Mouse. Tejszín alapra raktam a figurákat.


Dóra a felfedező és a majmóca :)



Képzeljétek, tök jó dolgok történtek velem! :) Az egyik az, hogy a blogom nézettsége meghaladta a 20.000-et! :) Ez számomra óriási dolog! Köszönöm, hogy ennyien kíváncsiak vagytok az írásaimra! :)

A másik szupi dolog, hogy 3 díjat is kaptam az elmúlt időszakban a blogomért! :) Katucitól, Bíró Anikótól és Tejszínhabtól is megkaptam ugyanazt a díjat! :) Nagyon szépen köszönöm nekik! :)

Íme a díj:



Az a dolgom, hogy továbbadjam 10 bloggernek. Tehát nekik szánom sok szeretettel:

Feketepillangó

Remélem, hogy elolvassák, mert nincs időm sajnos egyenként értesíteni őket! :)

Nudleee

2011. szeptember 7., szerda

Újabb esküvői torta és egy "rossz" hír

Kedves Mindenki! 

Úgy gondolom először is a "rossz" hírről fogok írni nektek. Nem kell megijedni, nem olyan vészes dolog... :) Igazából annyi, hogy több hónapig tartó intenzív angol nyelvtanfolyamot kezdtem a héten és nem lesz túl sok időm tortázni és blogozni. Ugyebár az elmúlt időszakban is eltűntem picit. A tanfolyam hétfőtől péntekig tartó elfoglaltságot jelent, így másra nem igazán lesz időm. Csak tanulni, tanulni... Remélem kitartok végig! :) Szorítsatok!

Igazából ez nem rossz hír a számomra, mert végre meg fogok tanulni angolul és a nyelvvizsga megszerzése (remélem tényleg sikerül!!!) után a 3 éve zaciban lévő diplomámat is kikapom végre! :)

Szóval addig a röpke 7,5 hónapig kérem a türelmeteket. :) Természetesen fogok jelentkezni és vezetem továbbra is a blogomat, de mostantól csökkent intenzitással. Sok régebbi tortát is fogok majd mutatni. Hála az égnek még rengeteg van, amit nem láttatok. :)

Na persze úgysem fogok bírni magammal és tutira készítek majd pár új tortácskát is. :)

Na ennyit az úgymond "rossz" hírekről. Ugye nem is annyira rossz? :)

Rögtön hozzá is tenném, hogy hamarosan egy óriásian hiper szuper jó dologról fogok nektek hírt adni, ami a tortáimmal kapcsolatban történt velem! De ez még egyelőre titok! :)

-----¤-----

Na most már tényleg áttérek az esküvői tortára, amit a múlt hétvégén készítettem. Ki találja ki, hogy milyen színű volt?! :) Naná, hogy lila... :) Most ez ilyen becsípődés úgy látszik. Na és milyen virágokkal? :) Orchideákkal! :) Igazából pont úgy néz ki, mint EZ a torta, amit nem olyan rég készítettem,  csak teknősök nélkül és ráadásul emeletes is és nászpár is van rajta! :) Na ezt megint jól "megaszontam"... Szóval úgy néz ki, csak mégsem. :) Inkább megmutatom, mielőtt még több zagyvaságot összehordok itt nektek. :)


Lila-fehér esküvői torta orchideákkal


Most egy kicsit jobban sikerültek a fotók, úgyhogy mutatok még képeket! :)
Talán látszik a képeken, hogy lüszterrel tettem csillogóvá a virágok közepét és a lila bogyókákat. :) Nekem nagyon tetszett.


Felülnézet



A nászpár közelről
(Szerintem nagyon cukik ezek a figurák, egyszerű, de szép. Egyébként Szamos gyártmány.)



Na most ennyi lenne... Ne aggódjatok, nem fogok elveszni teljesen! Nem szabadultok tőlem ilyen könnyen! :)

Nudleee
sutibox.hu - a gasztroblogok gyűjtőoldala - kis banner